E-poes alates 100€ 0% järelmaksu intress >>               Aiatehnika kojuvedu TASUTA >>

NÕUANNE! Kuidas teha maitsesuitsu

NÕUANNE! Kuidas teha maitsesuitsu

•  Kui kuumus läheb liiga suureks ja lihast eralduv rasv on sütel põlema läinud, saab leeki summutada veega, granaatõunamahlaga, õluga või veiniga; samuti grillile kaane peale asetamisega. Hea on sütele raputada märgasid lepalaaste, mis tekitavad ka lisasuitsu ja pehmendavad süte teravat kuumust. • Sütele pandud eelnevalt vees leotatud maitsetaimed, terve sibul või oksakesed/laastud annavad lihale huvitava maitsenüansi.
• Maitsesuitsu andmiseks võib grillimise ajal raputada sütele kuivatatud ürdipuru või asetada sütele veini ja ürtidega fooliumist kauss. Vedeliku auramisega saab juurde lisaniiskust ja head suitsuaroomi.
• Gaasigrillil saab suitsu tekitamiseks grillresti peale asetada veiniga või tumeda õllega niisutatud puidu tükikesed. Rohkelt suitsu saab kui mähid fooliumi sisse puulaastud ja teed pakikese pealsele osale augud ning asetad selle põletite kohale. Nii tekitad ilusat valget suitsu ja ühtlasi on ka tagatud, et puulaastud põlema ei lähe. Võite asetada puutükikesi ka põletite alla nii, et need põlema ei läheks aga hakkaksid kergelt suitsu tekitama.

 Mõned nipid šašlõki grillimiseks! 

• 
Puidust šašlõkivardaid leota enne grillimist ca 10 minutit külmas vees. Selleks, et küpse liha tuleks hästi varraste küljest lahti, määri vardaid enne grillimist toiduõliga.

• Suru lihatükid vardas kergelt üksteise vastu, et need ei hakkaks varda keeramisel pöörlema. Hea kui kasutad kandilise laiema ristlõikega vardaid (ca 1 cm).
• Alusta grillimist nii, et pruunista liha kõrgel kuumusel kiiresti igast küljest, siis järelküpseta nõrgemal kuumusel.

Autor: Enn Tobreluts / Eesti Grilliliit

Jaga
NÕUANNE! KUIDAS TEHA MAITSESUITSU on lisatud ostukorvi